REGULAMENT PRIVIND PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

August 2018

Municipiul Roman acordă o mare importanță protejării sferei dumneavoastră private, deoarece protecția datelor este un indicator calitativ, orientat către necesitățile cetățeanului. Următorul Regulament privind protecția datelor cu caracter personal este conceput spre a vă informa cu privire la modul în care Municipiul Roman, utilizează și transmite mai departe aceste date.

CONFIDENȚIALITATE ȘI SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

În conformitate cu prevederile Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, şi privind libera circulaţie a acestor date, Municipiul Roman prelucrează date cu caracter personal, cu respectarea principiilor menționate în continuare, în scopuri legitime, în conformitate cu Termenii și condițiile de utilizare a aplicației ”pentru Roman”. Aplicație software de servicii electronice având componentă de acces prin interfață web și componentă de aplicație pentru dispozitive mobile, care cuprinde atât secțiuni publice de informare cât și secțiuni securizate de interacțiune online.

În conformitate cu legislația în vigoare, beneficiați de următoarele drepturi: dreptul de informare, dreptul la acces la datele sale, dreptul la intervenție asupra datelor, dreptul la opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale precum și dreptul de a se adresa în justiției.

Orice informație pusă la dispoziție de către dumneavoastră sau colectată de către Municipiul Roman atunci când folosiți aplicația „pentru Roman”, este supusă Politicii de Confidențialitate a aplicației „pentru Roman”, ai cărei termeni sunt incluși în Termenii și condițiile de utilizare ai aplicației. Aplicația „pentru Roman” stochează informații cu caracter personal (provenite din conturile prin care dvs. vă autentificați pentru a avea acces la aplicație (nume, prenume, telefon, e-mail), precum și informațiile privind localizarea telefonului dvs. și identificatorul unic al dispozitivului utilizat.

Prin înregistrarea în vederea utilizării aplicației și furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, ați fost informat și v-ați exprimat acordul în mod explicit și fără echivoc ca aplicația „pentru Roman”, să folosească datele dumneavoastră cu caracter personal.

Aplicația „pentru Roman”, asigură păstrarea confidențialității datelor cu caracter personal furnizate pentru accesul la aplicație și/sau pentru utilizarea acesteia. Această obligație nu se aplică în cazul oricărei informații dezvăluite de utilizatori către terți.

Aplicația „pentru Roman”, prelucrează datele cu caracter personal și informațiile deținute/transmise de către dumneavoastră cu bună credință, asigurând respectarea dreptului la viața privată și a legislației în vigoare.

Potrivit Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, şi privind libera circulaţie a acestor date, Municipiul Roman este obligat să prelucreze datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastră sau o altă persoană, cu respectarea măsurilor de securitate şi în scopul comunicat.

„pentru Roman” nu își asumă răspunderea pentru exactitatea datelor neactualizate de către dumneavoastră.

Orice încercare de a utiliza datele personale ale altui Utilizator este strict interzisă, fiind considerată o tentativă de fraudă și va fi sancționată prin lege contravențional sau penal, după caz.

UTILIZAREA INFORMAȚIILOR PUSE LA DISPOZIȚIE

Prin acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a aplicației „pentru Roman”, sunteți de acord ca aplicația să utilizeze orice comentarii, fotografii atașate, informații sau idei conținute în orice comunicare pe care dumneavoastră o trimiteți prin „pentru Roman” către Municipiul Roman fără nicio compensație, recunoaștere sau plată către dumneavoastră, în orice scop, inclusiv, dar fără a se limita la elaborarea, producția, produsele și serviciile de promovare precum și crearea sau îmbunătățirea aplicației „pentru Roman” sau altor produse și servicii.

CONT DE ACCES

Aplicația este disponibilă pentru toți cetățenii Municipiului Roman, posesori de dispozitive mobile (tableta, smartphone).

Modalități de accesare a aplicației: se descarcă aplicația „pentru Roman” de pe Google Play în cazul dispozitivelor mobile cu sistem de operare Android, și de pe AppStore pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare iOS.

După instalare, sunteți rugați să vă creati un cont de acces și să citiți cu atenție termenii și condițiile de utilizare a aplicației, deoarece conțin informații importante despre drepturile și obligațiile dumneavoastră.

După acceptarea acestor termeni, puteți transmite prima sesizare. În scurt timp veți primi un email de confirmare care va conține și un număr de înregistrare în sistemul electronic al Primăriei Municipiului Roman a sesizării transmise. De asemenea la închiderea/rezolvarea unei sesizări, veți fi notificat tot printr-un email care va conține și rezoluția dată de autoritatea publică locală.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

În conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, şi privind libera circulaţie a acestor date, Primăria Municipiului Roman are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate în prezentul document, datele cu caracter personal furnizate de persoanele care se vor înregistra în sistemul electronic. Scopul colectării datelor este înregistrarea utilizatorului în sistemul pentru gestionarea sesizărilor transmise atât prin aplicația mobilă „pentru Roman” cât și prin intermediul portalului web și prelucrarea automată a sesizărilor acestuia. Refuzul de a furniza datele solicitate determină imposibilitatea utilizării aplicației de sesizări. Conform Regulamentului 679/2016, persoana ale carei date cu caracter personal sunt furnizate, beneficiază de dreptul de a fi informată, dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supusă unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției. În cazul în care aveți întrebări referitoare la acești Termeni și condiții de utilizare sau descărcarea și/sau folosirea aplicației „pentru Roman”, nu ezitați să ne contactați la email: dbo@primariaroman.ro sau prin transmiterea unei solicitări la sediul nostru din Piața Roman Vodă nr. 1, Roman, Jud. Neamt. Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizează prin mijloace automate, cu respectarea cerințelor legale și în condiții care să asigure securitatea, confidențialitatea și respectarea drepturilor persoanelor vizate.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se face cu respectarea următoarelor principii:

CONTACTAȚI-NE

În cazul în care aveți întrebări referitoare la Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal vă rugăm să contactați Municipiul Roman pe adresa de email: dbo@primariaroman.ro